Konferenz zu Methoden der Schriftauslegung in Islam und Christentum an der Universität Paderborn
به گزارش ایکنا؛ کنفرانس مشترک تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس (scriptural Hermeneutics and Exegesis)، در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبان به میزبانی دانشگاه پادربورن آلمان برگزار شد.
محمدحسن احمدی، عضو هیئت علمی فردیس فارابی دانشگاه تهران و دبیر علمی این نشست در گفتوگو با ایکنا؛ به ارائه توضیحاتی از این همایش پرداخت و گفت: در مراسم افتتاحیه این نشست که با سخنرانی فون اشتوش و آنجلیکا نویورت قرآنپژوه سرشناس غربی، انجام شد، از کتاب «مطالعات حدیثی و زبانشناسی تاریخی» اثر اخیر بنده نیز رونمایی شد.
وی در ادامه افزود: در این نشست که با حضور رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران، غلامرضا جندقی و مشاور بین الملل محمدباقر جعفری، همراه بود؛ اساتید صاحبنامی از ایران همچون سیدرضا مؤدب از دانشگاه قم، محمدکاظم شاکر از دانشگاه علامه طباطبایی و محمود کریمی از دانشگاه امام صادق(ع) و همچنین استادان برجسته مطالعات کتاب مقدس مانند «وایدمن» از دانشگاه زیگن، «اگبرت بالهورن» از دانشگاه دورتمند، «کریستیانا تی اتس» از دانشگاه زوریخ، «ماریا نوی برند» و «جوهانز سیدل» از دانشگاه پادربورن نیز حضور داشتند.
دبیر علمی این کنفرانس بینالمللی افزود: در این کنفرانس که در ضمن دو روز کاری فشرده ۲۵ و ۲۶ آبانماه صبح و بعدازظهر و در قالب ۴ پنل تخصصی برگزار شد، استادان این حوزه به ارائه مقالات خود پرداختند. این کنفرانس ظهر دیروز، شنبه ۲۶ آبان و با سخنرانی پرفسور فون اشتوش به کار خود خاتمه داد.
وی با اشاره به موضوعات اصلی پنلهای این همایش بیان کرد: موضوع اصلی پنل اول «کاربرد روششناسی تاریخی در تحلیل موضوعات الهیاتی»، موضوع پنل دوم «چند معنایی در تفسیر متون مقدس»، موضوع پنل سوم «هرمنوتیک» و موضوع پنل چهارم «نقش و جایگاه نظر تفسیری مفسر در فهم متن» بود.
عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: در این کنفرانس ابتدا فون اشتوش از دانشگاه پادربورن به ارائه توضیحاتی مقدماتی درباره همایش پرداخت و سپس خانم نویورت از دانشگاه فرای برلین به سخنرانی پرداخت. نخستین پنل در ساعت ۱۶ روز جمعه و با سخنرانی بنده در موضوع دیدگاه مفسران در مورد آیه ۱۳ سوره مائده آغاز شد. سخنران دوم این پنل هانس اولریش وایدمن از دانشگاه زیگن پادریورن و استاد الهیات کاتولیک بود. وی با موضوع «مریم مقدس در کتاب، سنت و تاریخ با رویکرد روش شناسی تاریخی» به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به دومین پنل این همایش گفت: این پنل از ساعت ۱۸ تا ۲۰ با سخنرانی محمدکاظم شاکر از دانشگاه علامه طباطبایی، با موضوع «فلسفه چندمعنایی در تفسیر قرآن و کتاب مقدس» شروع شد. در ادامه استاد آلمانی این پنل، اگبرت بالهورن، استاد الهیات و تفسیر عهد عتیق، با موضوع «چند معنایی در تفسیر عهد قدیم» به ایراد سخن پرداخت.
احمدی با اشاره به سومین پنل بیان کرد: سومین پنل در صبح روز شنبه ۲۶ آبان، از ساعت ۹ تا ۱۱ با سخنرانی محمود کریمی از دانشگاه امام صادق(ع) تهران با موضوع «زبان مجاز در قرآن» شروع شد و سخنران متقابل آلمانی این پنل، کریستینا تی اتس از دانشگاه زوریخ بود. همچنین چهارمین و آخرین پنل نیز در ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار شد. در این پنل، ابتدا بنده و سیدرضا مودب به ارائه مقاله مشترک خود با عنوان «متن مقدس؛ بین اصالت و زبانشناسی» به ایراد سخن پرداختند. سخنران متقابل نیز خانم ماریا نوی برند، استاد دانشگاه الهیات دانشگاه پادربورن بود که با موضوع «تفسیر عهد جدید، کلیسا و مسیحیت ضد یهود از کتاب مقدس» سخنرانی کرد. این کنفرانس ظهر شنبه و با سخنرانی پرفسور فون اشتوش به کار خود خاتمه داد.
http://iqna.ir/fa/news/3765000
https://www.isu.ac.ir/parshow.aspx?ID=d90d24fe3e80497e9d61ecc5b12b1563
تاریخ درج: 1398/2/8